Hemsidor,Bloggar,Forum m.m

Funderar ni på att uppdatera er hemsida?
Eller har ni funderat på att skaffa en hemsida och/eller domän ex firma.fi?

Om svaret är ja eller kanske på någon av dessa frågor har ni kommit rätt.
Priser från 200€ på en ny hemsida eller 50€/timme för annat jobb + eventuellt andra avgifter som ex domän (.fi,.com) osv eller webbutrymme,e-post m.m.

Exempel på sidor som jag har gjort hittas här


Lite mer ingående om teknik osv hittas här under…

Kunskaper

Bygger hemsidor med innehållshanterings system (CMS) och några av de mest använda idag är WordPress,Joomla & Drupal!

Så därav så använder ju såklart också jag dessa, sidan du besöker just nu är byggd och hanteras av verktyget (CMS) WordPress på Svenska.

Till detta så finns det tillägg som tex Woocomers som är en e-handels lösning (Webbutik) ja det finns flera men detta är det som är mest använt bland de som bygger på WordPress verktyget.

Kan också bygga Diskussionsforum eller Communitys om det är vad du söker.

Bakgrund

Ja från början så började jag med en enkel sida med bara text (HTML-kod) och det var kring år 2004 om jag inte minns helt fel som jag började med att ja vet egentligen ärligt inte vad det var som gjorde att det var just hemsidor som jag började bygga.

Det hör nog säkert ihop med intresset för datorer och teknik som jag hade då redan och som har växt starkare och starkare genom alla dessa år om man får använda de orden fast det bara är 12 år sedan jag började men det finns mycket att lära sig ännu och efter som att jag inte har någon direkt utbildning förutom då Datanom var det till viss del ingick lite webbdesign.

Historia

Om börjar år 2004 så börjar det med bla sidor på www.netikka.net/niklas.falk/ och andra sidor men de finns inte länge online då har gjort nya sidor samt har flyttat bort från det förstnämnda.

Men sedan från år 2006 så borde alla sidor finnas online som ex toni.falk.fi och www.saandom.net som började som www.saandom.dy.fi och min egna sida som började som falktjin.dy.fi men idag finns den på www.falk.fi och efter hand har det kommit mera sidor online en del har försvunnit men de flesta finns ännu uppe.

Grunden till att började med hemsidor så kan jag inte helt säkert säga, men det som jag tror att var en orsak till att började så var nog att viljan att lära sej hur sidor är uppbygda samt att själv kunna skapa “profsiga” sidor som jag är på godväg att göra.

Från början var det html kodning som jag började med och detta lärde vi oss också i skolan då jag gick till Elektronikmontör och från det gick det via lite php kodning och fram till dagens sidor som jag främst använder systemet “wordpress” (Läs mer här).

Men det har gått genom mycket olika sidor och hosting m.m

Idag så har hyr jag webbutrymme i Finland och Sverige på några olika platser och mina sidor finns uppdelade på dessa.

Fortsättning följer…


Projekt

Sidor som jag har byggt eller som håller på att byggas är bla dessa.